Velon / VELOV congres

Date:Mar 18

18 March 2019 – Teachers conference for teachers from The Netherlands and Belgium with the title Educating for the Future. Teach the Future is, together with Maya van Leemput, responsible for the keynote and will host two session: 13:45 Futures thinking in the classroom – practical tools and 15:45 Pilot NL – Futures Education. Check out the program below.

 

 

In Dutch

Opleiden voor de Toekomst. Wat betekent opleiden voor de toekomst voor kinderen en jongeren? Wat betekent dit voor de lerarenopleidingen en voor ons als lerarenopleiders? Welke ontwikkelingen zijn er gaande, waar spelen we op in en welke afwegingen maken we daarbij? Moet onderwijs, moet een lerarenopleiding voorop lopen of juist een kritische tegenkracht vormen? Grote en abstracte vragen waarop het antwoord niet eenvoudig en niet eenduidig zal zijn. Interessante vragen die aandacht en tijd behoeven. Daarom staat juist dit thema centraal tijdens het Velon/VELOV Congres 2019, zodat we twee dagen de tijd hebben om met elkaar in gesprek te gaan over het thema Opleiden voor de Toekomst.

Maya van Leemput, Erasmus Hogeschool Brussel, heeft de Toekomst Keynote verzorgd waarin ze aangeeft waarom toekomstdenken noodzakelijk is in het onderwijs.

Teach the Future zal twee sessies verzorgen:

18 maart 2019 – 13:45 Erica Bol, Maya van Leemput, Zina Burgers

Wil je kinderen en jongeren opleiden voor de toekomst, dan leer je ze toekomstdenken. De toekomst bestaat nog niet dus je kunt ze niet vertellen hoe deze eruit gaat zien, maar je kan ze wel de vaardigheden meegeven hier zelf invulling aan te geven.

18 maart 2019 – 15:45  Erica Bol, Marcel Staring, Martin de Wolf, Gabri Klarenbeek

Toekomst denken als standaard vak voor leerlingen van lerarenopleiding. Windesheim Almere, Fontys Tilburg en de Hogeschool Rotterdam zijn, in samenwerking met Teach the Future, aan het onderzoeken hoe dit werkt in de praktijk.

www.veloncongres.nl

Voor de liefhebber, hierbij een aantal ‘toekomst oefeningen’ voor in de les die we tijdens een van de sessies besproken hebben.

Toekomst oefeningen

Community updates

 Mar 06

Futures Day – March 6th

Agenda, Events
 Mar 01

Futures Day, March 1st!

Activities, Agenda, Events, Tools
 

Futures Day 2019 – a sample of TTF’s activities

Activities, Events
 Apr 21

KinderTrendrede 2020

Agenda
Overview